top of page

Abrikosiniai rutuliukai be pridėtinio cukraus


Geriausia užkandžių forma? Žinoma, kad rutuliukai! Jau anksčiau esame gaminusios keletą skanumynų rutuliukų formos, ir dabar vėl grįžome prie jų. Burbuliukus paprasta formuoti, patogu pasiimti keliaujant, patogu užkandžiauti bei dalintis su draugais.


Abrikosiniai rutuliukai be pridėtinio cukraus | Salduolis.lt

Esame jau gaminusios rutuliukus iš varškės, riešutų, o šį kartą iš abrikosų. Džiovintuose abrikosuose slypi kalio, kalcio, fosforo, geležies, magnio, organinių rūgščių, vitaminų, karotino gausa. Trumpai tariant – tai dar viena vitaminų bomba. Valgant džiovintus abrikosus pagerėja medžiagų apykaita, širdies ir raumenų darbas. Tiesa, svarbu, kad juose nebūtų pridėtinio cukraus, baliklių, kurie suteikia ryškią spalvą ar kitų konservantų. Mes, iš džiovintų vaisių siekdamos gauti tik organizmui naudingų medžiagų, rinkomės „Lilifruit“ rehidruotus abrikosus. Jų sudėtyje rasite tik abrikosus ir vandenį, kuris džiovintus vaisius suminkština.

Kadangi mėgstame saldumynus, kuriems nereikia gausybės ingredientų ir kuriuos galime greitai pasigaminti bei iškart jais mėgautis, tai ir šiuose abrikosų rutuliukuose nerasite nieko sudėtingo. Viso labo reikia 4 ingredientų:

✔ 100g rehidruotų abrikosų (arba džiovinti);

✔ 2-3 v.š. kokoso drožlių;

✔ 1 v.š. kokosų aliejaus;

✔ 1 a.š. medaus


Abrikosiniai rutuliukai be pridėtinio cukraus | Salduolis.lt

Abrikosus šakute sutriname, kad neliktų gumuliukų. Į sutrintus abrikosus dedame kokoso drožles, kokoso aliejų ir šaukštelį medaus. Viską sumaišome ir jau galime sukti delnus ir formuoti rutuliukus. Suformavus, apvoliojame kokoso drožlėse, kaičiam kavą ir mėgaujamės sveiku, labai saldžiu skanumynu.

Jeigu rinksitės paprastus džiovintus abrikosus, pirmiausia reikėtų juos užmerkti vandenyje, kad suminkštėtų. Mes tam neturėjome kantrybės, nes knietėjo greičiau ragauti jau pagamintus rutuliukus. Šiuo atveju mums pasitarnavo Livinn parduotuvėje atrasti rehidruoti abrikosai, kadangi jie jau buvo minkšti ir nereikėjo mirkyti vandenyje.

Saldaus!


Abrikosiniai rutuliukai | Salduolis.lt

46 views

Recent Posts

See All
bottom of page