Stiprybė - būtent taip iš majų kalbos verčiasi žodis „chia“. Ispaninio šalavijo (arba chia ) – tai juodai baltos sėklytės, kurios pasaulyje tampa vis populiaresnės. Ir tikrai ne be priežasties – šiose sėklose slypi daugiau maistinių medžiagų nei daugelyje daržovių ar vaisių. Dar vienas didelis privalumas yra - tas, kad jų skonis neutralus, todėl kiekvienas gali jas pasiruošti pagal savo poreikius - tiek saldžiai, tiek sūriai. Žinoma, mes jas mėgstame saldų amplua. Šįkart nusprendėme pasigaminti chia pudingą su kokosu pienu, kuris savo gerosiomis savybėmis taip pat ne ką nenusileidžia minėtų sėklų maistingumui. Nors kokosų piene daug riebalų, tačiau jie yra lengvai virškinami ir turi mažai cholesterolio, o vitaminų įvairovė pripildo mūsų organizmus, gerina savijautą, o sveikai jaučiantis galima lengviau mėgautis ir kitais mus supančiais įvykiais. Tačiau kokoso pieno saldumo mums neužteko, todėl pudingą saldinome su natūraliu ūkininkų medumi.
Dviem pudingams pagaminti jums reikės:
✔ 5 v.š. Chia sėklų;
✔ Pusės stiklinės kokosų pieno;
✔ 1 v.š. medaus;
✔ Pagardinimui ir papuošimu galite desertą papildyti uogomis, vaisiais, riešutais.
Mes pagardinome ir papuošėme:
✔Šilkmedžio uogomis;
✔Džiovintomis spanguolėmis;
✔Kokoso drožlėmis;
✔Džiovintais ananasais.
Gaminimas labai lengvas, tik reikalaujantis šiek tiek kantrybės, todėl jei nesate labai kantrus, desertą geriausia daryti iš vakaro ir savęs nekankinti belaukiant, kol sėklytės išbrinks. Chia sėklas sumaišyti su kokosu pienu ir medumi. Skanumyną dėti į šaldytuvą, bent kelioms valandoms, kad sėklos išbrinktų ir aplink jas atsirastų permatomi „drebučiai“. Prieš ragaujant, mes desertą papuošėme džiovintomis spanguolėmis, kokoso drožlėmis bei šilkmedžio uogomis, tiesa, pastarąsias ragavome pirmą kartą. Ir tikrai nepaskutinį! Ant pakuotės užrašyta, kad tai puikus pakaitalas razinoms, tačiau skonis tikrai geresnis ir sodresnis nei razinų. Tokie nauji, kad ir smulkūs atradimai, skatina džiaugtis kiekviena diena ir jose patiriamomis smulkmenomis.
Saldaus!
Comments