Cukinijų keksiukai su mocarela
Ar ir pas jus namuose puikuojasi gražios cukinijos, kurios taip ir kviečia pasigaminti ką nors skanaus?
Šį kartą cukinijų su mocarela receptu dalinasi mūsų labai mylimas tinklaraštis - Cukrinis avinėlis. Maistingas, sotus, tinkantis ne tik užkandžiauti namuose, bet ir kelionėje, o kartais virstančiais ir kiek kitokia pietų idėja.

Jums reikės
✔ Lydyto Ghi svieto gabalėlio;
✔ 1 vidutinio dydžio cukinijos;
✔ 2 kiaušinių;
✔ 130 g mocarelos;
✔ 2 didesnės saujos špinatų;
✔ Nedidelės saujelės moliūgų sėklų. ✔ Saujos smulkiai tarkuoto kietojo sūrio; ✔ Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
Paruošimas:
1. Į įkaitintą keptuvę įdėkite Ghi sviestą, ir kai jis išsilydis, sudėtikite špinatus. Špinatus lengvai apkepinkite, kol jie suminkštės.
2. Sutarkuokite cukiniją stampiais tarkiais. Tuomet tarkius nusunkite ir sudėkite į keptuvę kartu su špinatais. Pagardinkite druska ir pipirais bei lengvai apkepinkite. Palikite atvėsti.
3. Išplakite kiaušinius su smulkiai supjaustytos mocarelos gabalėliais bei kietuoju sūriu. Į šią masę sudėkite cukinijų ir špinatų masę. Išmaišykite.
4. Paruoštą masę supilkite į mažų keksiukų formeles bei apibarstykite moliūgų sėklomis.
5. Kepkite apie 20 min 180 laipsniais įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!