Ar ir pas jus namuose puikuojasi gražios cukinijos, kurios taip ir kviečia pasigaminti ką nors skanaus?
Šį kartą cukinijų su mocarela receptu dalinasi mūsų labai mylimas tinklaraštis - Cukrinis avinėlis. Maistingas, sotus, tinkantis ne tik užkandžiauti namuose, bet ir kelionėje, o kartais virstančiais ir kiek kitokia pietų idėja.

Jums reikės
✔ Lydyto Ghi svieto gabalėlio;
✔ 1 vidutinio dydžio cukinijos;
✔ 2 kiaušinių;
✔ 130 g mocarelos;
✔ 2 didesnės saujos špinatų;
✔ Nedidelės saujelės moliūgų sėklų. ✔ Saujos smulkiai tarkuoto kietojo sūrio; ✔ Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
Paruošimas:
1. Į įkaitintą keptuvę įdėkite Ghi sviestą, ir kai jis išsilydis, sudėtikite špinatus. Špinatus lengvai apkepinkite, kol jie suminkštės.
2. Sutarkuokite cukiniją stampiais tarkiais. Tuomet tarkius nusunkite ir sudėkite į keptuvę kartu su špinatais. Pagardinkite druska ir pipirais bei lengvai apkepinkite. Palikite atvėsti.
3. Išplakite kiaušinius su smulkiai supjaustytos mocarelos gabalėliais bei kietuoju sūriu. Į šią masę sudėkite cukinijų ir špinatų masę. Išmaišykite.
4. Paruoštą masę supilkite į mažų keksiukų formeles bei apibarstykite moliūgų sėklomis.
5. Kepkite apie 20 min 180 laipsniais įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Comments