top of page

Cukinijų keksiukai su mocarela

Writer: salduolissveikassalduolissveikas

Ar ir pas jus namuose puikuojasi gražios cukinijos, kurios taip ir kviečia pasigaminti ką nors skanaus?


Šį kartą cukinijų su mocarela receptu dalinasi mūsų labai mylimas tinklaraštis - Cukrinis avinėlis. Maistingas, sotus, tinkantis ne tik užkandžiauti namuose, bet ir kelionėje, o kartais virstančiais ir kiek kitokia pietų idėja.

Cukinijų keksiukai su mocarela

Jums reikės

✔ Lydyto Ghi svieto gabalėlio;

✔ 1 vidutinio dydžio cukinijos;

✔ 2 kiaušinių;

✔ 130 g mocarelos;

✔ 2 didesnės saujos špinatų;

✔ Nedidelės saujelės moliūgų sėklų. ✔ Saujos smulkiai tarkuoto kietojo sūrio; ✔ Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;


Paruošimas:

1. Į įkaitintą keptuvę įdėkite Ghi sviestą, ir kai jis išsilydis, sudėtikite špinatus. Špinatus lengvai apkepinkite, kol jie suminkštės.

2. Sutarkuokite cukiniją stampiais tarkiais. Tuomet tarkius nusunkite ir sudėkite į keptuvę kartu su špinatais. Pagardinkite druska ir pipirais bei lengvai apkepinkite. Palikite atvėsti.

3. Išplakite kiaušinius su smulkiai supjaustytos mocarelos gabalėliais bei kietuoju sūriu. Į šią masę sudėkite cukinijų ir špinatų masę. Išmaišykite.

4. Paruoštą masę supilkite į mažų keksiukų formeles bei apibarstykite moliūgų sėklomis.

5. Kepkite apie 20 min 180 laipsniais įkaitintoje orkaitėje.


Skanaus!

Comments


bottom of page