Kaip patobulinti receptus, kad pagamintume sveikesnius patiekalus

Updated: 7 hours ago

Nedideli receptų ingredientų pakeitimai gali ne tik sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį, bet ir namuose paruošiamus patiekalus paversti kur kas sveikesniais.

Atlikę vos keletą nedidelių pakeitimų, kiekvieną namuose pagamintą patiekalą galite padaryti šiek tiek naudingesnį, o laikui bėgant tokiu būdu išsiugdyti ir sveikesnius mitybos įpročius.


Kaip patobulinti receptus, kad maistas būtų sveikesnis


Kalbant apie receptų keitimą, naudinga pradėti nuo „einamųjų“ maisto produktų: tų produktų, kuriuos galėsite naudoti kasdien. Tokiu būdu ilgalaikėje perspektyvoje įprasite prie sveikesnio maisto.


Keletas patarimų, kaip sumažinti sočiųjų riebalų ir kalorijų kiekį:


1. Pakeiskite sveikesnėmis produktų alternatyvomis

Peržiūrėkite receptų ingredientų sąrašą ir apsvarstykite, ar galite pritaikyti sveikesnes produktų alternatyvas, kad sumažintumėte sočiųjų riebalų ir kalorijų kiekį ar padidintumėte maistinę vertę. Galbūt grietinę galite pakeisti graikišku jogurtu? Ar jau pagamintą faršą - savo pagamintu faršu? O galbūt pasirinkite ruduosius ryžius vietoje išvalytų baltų, tam, kad suvartotumėte daugiau skaidulų.


2. Pakeiskite ingredientų kiekius

Jeigu pagal receptą reikia kepti patiekalą, gal galite jį troškinti ar pakepinti su mažesniu kiekiu riebalų? Taip sumažinsite nevertingų riebalų suvartojimą bei kalorijų kiekį. Ar galite naudoti mažiau druskos ar cukraus? O padvigubinti daržovių kiekį?


3. Pasirinkite teisingus prieskonius ir atsisakykite nesveikų padažų

Pagardinkite patiekalus sveikais prieskoniais be nenaudingų priedų ir venkite nesveikų padažų, kurie sudėtyje turi ne tik kenksmingų ingredientų, bet ir beverčių kalorijų. Vietoje riebių padažų rinkitės širdžiai naudingus geruosius riebalus - šalto spaudimo aliejus.

70 views