top of page

Nekepti sausainiai be pridėtinio cukraus


Ne visada esame aplinkoje, kurioje galime rasti orkaitę, tačiau visada norime pasmaližiauti sveikai. O kadangi gyvename mintimis, kad nėra padėties be išeities, nusprendėme, kad neturėdamos orkaitės, galime ugdyti savo kūrybiškumą ir atrasti naujų ir paprastesnių receptų. Ir net gi jeigu užsimanome sausainių prie kavos. Visada yra išeitis, todėl ir šįkart ją radome. Pagaminome saldžius ir sveikus nekeptus sausainius be pridėtinio cukraus.


Nekepti sausainiai be pridėtinio cukraus | Salduolis.lt

Sausainiams reikės:

✔ 130 g mirkytų datulių;

✔ 1 banano;

✔ 3 v.š. avižinių dribsnių;

✔ 2 a.š. kokosų aliejaus;

✔ 2 v.š. kokosų drožlių;

✔ 2 v.š. saulėgrąžų.

Mirkytas datules, bananą ir kokosų aliejų sutrinti blenderiu, įmaišyti avižinius dribsnius, kokoso drožles, saulėgrąžas. Visą masę tolygiai išmaišyti ir formuoti sausainėlius, galite papuošti riešutais ar kitais norimais produktais.

Saldumas, kaip ir daugelyje mūsų receptų, sklinda iš datulių. O bananas suteikia sodrumo ir jo silpnesnis saldumas puikiai dera su stipresniu datulių saldumu - taip sukurdamas malonų ir harmoningą skonį. Saulėgrąžos ir kokoso drožlės suteikia traškumo ir žaismingumo. Nors skonis ir skiriasi nuo keptų sausainių, tačiau tikrai verti dėmesio ir nereikia laukti, kol iškeps!

Saldaus!

115 views

Recent Posts

See All
bottom of page