top of page

Sveiki daržovių traškučiai


Nors esame pilnos įvairių idėjų, tačiau ne visada jas spėjame susisteminti, todėl kartais jos paprasčiausiai pradingsta. Bendraudamos su kitais tinklaraštininkais, semiamės įkvėpimo iš jų, todėl ir šią pirmąją kalendorinės žiemos dieną, norėtume pasidalinti naujai susikūrusio blogo „Pupsas“ lengvai pagaminamu, bet tikrai skaniu receptu.

"Pupso" tinklaraštininkė pasidalino su mumis daržovių traškučių receptu, kuriuos ne kartą pirkome parduotuvėse ar miesto mugėse. Tiesa, nors tai ne visai mūsų stiliaus receptas, kadangi tai daržovės, o ne mums įprasti vaisiai, tačiau kramsnojant šį užkandį, tikrai jautėme ir saldumą.

Mes pačios dar neturime vaikų, tačiau mus sužavėjo jaunos mamos idėja kurti tinklaraštį, kuriame galima būtų lengvai susirasti reikiamą svarbią informaciją bei pasisemti gerų emocijų. "Pupsas" - tinklaraštis mamoms ir tėčiams, tačiau subalansuotas visiems, kurie dažnai susiduria su vaikais. Tai tarsi jauki tėvų mokykla, į kurią einama su noru išgirsti ir dalintis tėvystės ypatumais, patirtimis, situacijomis, sprendimais, atradimais, žaidimais, madomis, veiklomis.


Sveiki daržovių traškučiai | www.salduolis.lt

Taigi reikės:

✔ 2 morkų;

✔ 2 saldžiųjų bulvių (batatų);

✔ 2 burokėlių;

✔ Kelių šaukštų aliejaus.

Padažui:

✔ Kelių šaukštų graikiško jogurto;

✔ Kajeno paprikos.

Daržoves nuskusti skustuku bei jas supjaustyti. Daržovių gabalėlius apšlakstyti aliejumi. Išdėlioti ant skardos su popieriumi ir dėti į orkaitę. Geriausia kepti rėžimu su vėjeliu, 150 laipsnių, kol sukietėja, apie 20-25 minutes.

Graikišką jogurtą sumaišyti su kajeno paprika ir viskas!

Saldaus! O šįkart gal geriau – traškaus!

65 views

Recent Posts

See All
bottom of page