top of page

Sveikas bananinis pyragas be cukraus, miltų ir sviesto


Kuomet už lango siaučia gūsingi, šalti vėjai ir lietūs, geriausias būdas sušildyti tiek namus, tiek skrandį – kepti pyragus. Iš orkaitės sklindanti šiluma ir saldus pyrago kvapas tikrai suteiks jaukumo jausmą ir žadins apetitą. O kad galėtume kepti dažnai ir nesukti galvos dėl pakenkimo sveikatai, ieškome sveikų alternatyvų įprastiems miltiniams, cukriniams kepiniams. Ir taip ant mūsų stalo atsirado šis sveikas bananų pyragas be jokio pridėtinio cukraus! Gaminimas išties labai lengvas ir greitas, o saldumas daugiausiai priklausys nuo bananų prinokimo. Kuo labiau sunokę bananai, tuo jie saldesni, minkštesni ir labiau tinkami pyragams kepti.


Sveikas bananinis pyragas be cukraus, miltų ir sviesto | www.salduolis.lt

Šiam bananų pyragui nereikės nei miltų, cukraus ar sviesto. Atrodo neįtikimai? Pamėginkite sumaišyti tešlą iš šių produktų:

✔ 3 sunokusių bananų;

✔ 5 kiaušinių;

✔ 2 v.š. medaus;

✔ 1,5 a.š. kepimo miltelių;

✔ žiupsnio druskos.

Papuošimui:

✔ Pieniškas šokoladas be pridėtinio cukraus (su stevia).

Sutriname bananus trintuvu ir išplakame juos su kiaušiniais. Įmaišome riešutų sviestą ir medų. Beriame kepimo miltelius ir druską. Kepame apie 40 min, priklausomai nuo jūsų orkaitės, todėl reikėtų stebėti kada pyragas gražiai paruduos. Pyrago skonis išraiškingas ir be jokių papuošimų ir priedų, bet visgi nusprendėme jį padailinti ir atvėsusį pyragą aptepėme lydytu becukriu pieniniu šokoladu, kuris saldintas stevia, taip pat anakardžių ir migdolų riešutais.

Saldaus!

3,109 views

Recent Posts

See All
bottom of page