Jeigu manęs paklaustų, kokios salotos man vienos mėgstamiausių - atsakyčiau, kad "Graikiškos". Jos greitai paruošiamos ir maistingos, todėl dažnai sutinkamos mano meniu. Tik šį kartą jas gaminant paskaninau ypatingai maistingais prieskoniais, kurie suteikė dar kitokią skonių paletę ir praturtino salotas maistine verte. Tai salotų prieskoniai iš: lukštentų moliūgų sėklų miltų, ispaninių šalavijų, linų sėmenų, burnočių spragėsių, pomidorų, špinatų ir lukštentų kanapių sėklų.
Jums reikės (4 porcijoms):
3 trumpavaisių agurkų
3 - 5 pomidorų ( priklausomai nuo dydžio)
1 nedidelio mėlynojo svogūno
250 g graikiškos fetos
1 stiklainėlio Kalamatos alyvuogių
Mėgstamų prieskonių (aš šį kartą rinkausi ypatingai vertingus "salotų prieskonius" iš www.prieskoniunamai.lt)
Padažui:
Pusės puodelio citrinų sulčių
Pusės puodelio alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio druskos
Paruošimas:
Daržoves ir sūrį supjaustome, sumaišome visus ingredientus ir pagardiname padažu.
Comments