top of page

Sveiki bananiniai blyneliai be cukraus ir miltų


Pirma mintis pagalvojus apie blynus – tai pusryčiai pas močiutę namuose, kada niekur nereikia skubėti, galima į valias kimšti jos katik iškeptus, garuojančius blynelius su grietine ir uogiene ant viršaus. Tokių blynų niekas nemoka iškepti taip, kaip moka ji. Atrodo receptas tas pats, viską darai taip pat, kaip ir ji, bet skonis vis tiek ne toks pat. Visi su tuo sutinkam ir pripažįstam, kad močiutės blynai – geriausi. Tačiau žinant, kad pridėtinis cukrus ir miltai tikrai nedžiugina mūsų sveikatos, tenka ieškotis sveikesnės alternatyvos.

Turbūt daugeliui teko girdėti apie 2 ingredientų sveikus blynelius.

Mes juos gaminome jau ne vieną kartą, nes receptas paprastas, nors pats blynelių apvertimo procesas yra gan sudėtingas, siekiant išlaikyti gražią formą, tačiau skonis atperka visus nerangumo momentus. Šiais sveikais blyneliais gardžiavomės ir šio sekmadienio rytą, todėl nusprendėme pasidalinti ir čia, Salduolyje.


2 porcijoms reikės:

✔ 4 kiaušiniai;

✔ 3 bananai;

✔ Sodresniam skoniui – cinamonas, medus.

Gaminimas:

Bananus sutrinti, į juos įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Pačių blynelių saldumas priklausys nuo bananų kiekio, jų prinokimo būklės. Kuo labiau sunokęs bananas – tuo jis saldesnis. Sumaišius ingredientus, blynelius jau galima kepti ant silpnos ugnies su šlakeliu aliejaus. Leiskite blyneliams pamažu kepti ir apversti juos, kai viena pusė jau gerai apkepus, paskubėjus blyneliai gali subyrėti. Bet nieko tokio, skonis juk nuo to nepasikeis - vis vien galėsi gardžiuotis saldžiais, sveikais blyneliais.


Saldaus!

429 views

Recent Posts

See All
bottom of page