top of page

Sveiki kokosiniai rutuliukai


Balti ir apvalūs, kaip sniego gniūžtės, o skonis lyg vasaros kokteilio. Būtent tokie yra šie sveiki, saldūs ir gaivūs kokosiniai rutuliukai. Nors žiema dar neatėjo, o vasaros ilgesys jau pamirštas, šis sveikas užkandis puikiai tinka rudeniui, kuomet už lango pliaupia lietus ir galime svajoti apie ateinančias snieguotas Kalėdas arba prisiminti šiltus vasaros vakarus. Skonis bei rutuliukų išvaizda leis pasinerti į jūsų pasirinkta vietą.


Sveiki kokosiniai rutuliukai | www.salduolis.lt

Pasigaminti juos nebus sunku ir neužims daug laiko, jeigu turite galingesnį smulkintuvą riešutams malti. O kadangi mūsų sugedo, migdolus teko smulkinti rankine tarka - kaip sakoma, nieko nėra neįmanoma, gali tik trūkti noro. O pas mus noro buvo daug, todėl tik pasijuokėme iš šios situacijos. Visus likusius produktus paprasčiausiai reikia tik sumaišyti. Tiesa, nepamirškite, kad geriausia ir naudingiausia rinktis produktus, kurie nėra apipurkšti nereikalingais chemikalais ar apipilti pridėtiniu cukrumi. Dėl šios priežasties migdolų riešutus bei džiovintas spanguoles mes rinkomės iš Karališkų riešutų parduotuvės. Šioje parduotuvėje buvome užtikrintos dėl riešutų ir džiovintų vaisių kokybės, o aptarnavimas buvo be galo malonus. O tai, bent mums, svarbus faktorius dėl kurio norisi sugrįšti ir gauti ne tik naudingų produktų organizmui, bet ir gerų emocijų bei šypsenų!

Taigi, šiems sveikuoliams prireiks:

✔ 2 stiklinės kokosų drožlių;

✔ 0,5 stiklinės migdolų riešutų;

✔ 2 v.š. (nepilni) kokosų aliejaus;

✔ 0.5 stiklinės džiovintų spanguolių;

✔ 2 v.š. medaus.

Migdolus susmulkinti, sudėti kokosų drožles, spanguoles, tirpintą kokosų aliejų bei skystą medų. Viską sumaišyti ir formuoti, taip kaip jūs tik tuo metu norite. Galima sukti rutulius, batonėlius, sausainėlius ar pyragą. Jei masė tuo metu sunkiai limpa, padės jei kurį laiką ją palaikysite šaldytuve.

Saldaus!

340 views

Recent Posts

See All
bottom of page