top of page

5 patarimai kokybiškam miegui

Kas gali būti geriau už jausmą, kai ryte atsikeliate žvalūs ir visiškai pailsėję? Taip, visi to siekiame ir suprantame, kad miego metu organizmas atsigauna po dienos metu patirtų rūpesčių ir streso. Miegas papildo mūsų organizmo gynybinį imuninės sistemos arsenalą, padeda kovoti su vėžinėmis ląstelėmis, užkerta kelią infekcijoms ir saugo nuo kitų sveikatos problemų. Nerastume nei vienos biologinės funkcijos, kurios geras nakties miegas neveikia teigiamai.


Miegas ant medvilninės patalynės komplekto

Dalinuosi 5 patarimais, kaip kokybiškai išsimiegoti:


1. Venkite sočios vakarienės

Riebus, sunkus ir aštrus maistas gali sukelti nepatogumų ir sutrikdyti virškinimą, todėl kelias valandas prieš miegą jo venkite. Jeigu juntamas alkis, verčiau rinkitės lengvą užkandį, kuris jį numalšintų.


2. Rinkitės tinkamą patalynę

Kokybiškam miegui yra tiesiog būtina ir kokybiška patalynė. Medvilniniai patalynės komplektai yra pralaidūs orui, todėl oda miego metu jausis komfortabiliai. Pagalvės bei antklodės taip pat turi būti pasirinktos pagal individualius poreikius. Mėgstantys minkštesnes pagalves gali rinktis pūkines. Tiems, kurie verčiau miegos ant kietesnės pagalvės, turėtų atlkreipti dėmesį į šilkines pagalves. Patalynės užvalkalai, antklodės ir pagalvės turi būti pagamintos iš natūralių audinių, kurių sudėtyje nėra poliesterio.


3. Sukurkite savo miego rutiną

Nusistatykite reguliarų miego laiką ir stenkites laikytis jo kasdien. Kūnas greitai prisitaiko prie rutinos, o tai padės jums greičiau užmigti ir kokybiškai pailsėti.


4. Atsisakykite elektronikos prietaisų prieš miegą

Išjunkite telefoną, kompiuterį ir kitus elektronikos prietaisus bent valandą prieš miegą. Jų šviesa gali trukdyti organizmui gaminti miego hormonus. O tai skatina budrumą ir trukdo organizmui atsipalaiduoti.


5. Sukurkite savo ramybės oazę

Patogus ir tylus miegamasis yra pagrindinė kokybiško miego sąlyga. Sumažinkite šviesą, išjunkite triukšmą keliančius prietaisus ir įsitikinkite, kad jūsų lova yra patogi. Miegamasis turi būti jaukus, neapkrautas daiktais ir gerai išvėdintas. Tai leidžia atsipalaiduoti ir jaustis komfortabiliai.


Geriausia nemokama investicija į savo sveikatą ir nuotaiką yra kokybiškas miegas, todėl sąmoningai nuspręskite pasinaudoti šiais patarimais ir išsimiegoti. Neabejoju, kad jūsų organizmas jums padėkos, o dienos metu būsite produktyvesni ir linksmesni. 


Saldaus miego <3

18 views
bottom of page