top of page

Burokinė avinžirnių užtepėlė


Norite skanaus, sveiko ir labai maistingo užkandžio, kuris puikiai tiktų ir vakare? Siūlome jums išbandyti burokinę avinžirnių užtepėlę, kuri turi labai didžiulę maistinę vertę ir tuo pačiu greitai bei nesudėtingai paruošiama


Jums reikės:

✔ 1 didelis burokėlis (žalias);

✔100 g. avinžirnių (sverkite nevirtus);

✔ 1/2 nedidelės citrinos;

✔ 1 v.š. augalinio aliejaus;

✔ 1 skiltelė česnako;

✔ Šiek tiek druskos, juodųjų pipirų, maltos kalendros, aitriosios paprikos, kumino.

Paruošimas

Per naktį išmirkytus avinžirnius išvirkite. Supjaustykite žalią burokėlį ir į virtuvinį kombainą (galite naudoti ir blenderį) sudėkite burokėlius, avinžirnius, prieskonius, česnaką, aliejų ir išspauskite citrinos sultis. Viską gerai gerai susmulkinkite iki vientisos masės. Jeigu per tiršta, galite įpilti šiek tiek vandnes, likusio nuo virtų avinžirnių. Skonis nepakartojamas. Susipjaustykite mėgiamų daržovių ir mėgaukitės sveiku patiekalu.

Skanaus!

52 views

Recent Posts

See All
bottom of page