Šiandien dalinuosi receptu chia pudingo, kuris visada mane džiugina ne tik ypatingu skoniu, bet ir labai maistinga sudėtimi, kuri prisideda prie geros savijautos.
Vienas iš pagrindinių ingredientų - ispaninių šalavijų sėklos (chia). Kuo naudingos šios sėklos? Šios sėklos gausios įvairiomis maistinėmis medžiagomis (tik jos, žinoma, turi būti naudojamos tam tikrais kiekiais): baltymais, skaidulomis, manganu, fosforu, kalciu, cinku, variu, kaliu. Be to, chia sėklose taip pat yra omega-3 riebalų rūgščių ir kitų svarbių mikroelementų bei antioksidantų, kurie taip pat svarbūs pilnavertei mitybai. Chia sėklose yra ir keletas nepakeičiamų riebalų rūgščių; vitaminas A, vitaminas B, vitaminas E ir vitaminas D; ir mineralai, tokie kaip geležis, jodas, magnis, niacinas ir tiaminas.

Jums reikės (aš suvalgau per 2 kartus):
2 valg. šaukštų ispaninių šalavijų sėklų (chia)
2 valg. šaukštų riešutų (aš naudojau migdolus, bet tinka ir lazdynų ar grakiniai)
2 valg. šauktų šaldytų aviečių
250 ml kokosų pieno (rinkausi be priedų)
pusė arbat. šaukštelio cinamono
galima pasaldinti stevia sirupu, bet aš nesaldinau - man ir taip skanu :)
Paruošimas:
Visus ingredientus sumaišyti, sudėkite į stiklainį ir palaikykite šaldytuve per naktį.
Skanaus!
Comentários