top of page

Chia pudingas su avietėmis ir riešutais

Writer's picture: salduolissveikassalduolissveikas

Šiandien dalinuosi receptu chia pudingo, kuris visada mane džiugina ne tik ypatingu skoniu, bet ir labai maistinga sudėtimi, kuri prisideda prie geros savijautos.


Vienas iš pagrindinių ingredientų - ispaninių šalavijų sėklos (chia). Kuo naudingos šios sėklos? Šios sėklos gausios įvairiomis maistinėmis medžiagomis (tik jos, žinoma, turi būti naudojamos tam tikrais kiekiais): baltymais, skaidulomis, manganu, fosforu, kalciu, cinku, variu, kaliu. Be to, chia sėklose taip pat yra omega-3 riebalų rūgščių ir kitų svarbių mikroelementų bei antioksidantų, kurie taip pat svarbūs pilnavertei mitybai. Chia sėklose yra ir keletas nepakeičiamų riebalų rūgščių; vitaminas A, vitaminas B, vitaminas E ir vitaminas D; ir mineralai, tokie kaip geležis, jodas, magnis, niacinas ir tiaminas.

Jums reikės (aš suvalgau per 2 kartus):

  • 2 valg. šaukštų ispaninių šalavijų sėklų (chia)

  • 2 valg. šaukštų riešutų (aš naudojau migdolus, bet tinka ir lazdynų ar grakiniai)

  • 2 valg. šauktų šaldytų aviečių

  • 250 ml kokosų pieno (rinkausi be priedų)

  • pusė arbat. šaukštelio cinamono

  • galima pasaldinti stevia sirupu, bet aš nesaldinau - man ir taip skanu :)

Paruošimas:

Visus ingredientus sumaišyti, sudėkite į stiklainį ir palaikykite šaldytuve per naktį.


Skanaus!

273 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page