top of page

Cinamono arbata

Apie cinamono naudą ir tai, jog tai vienas naudingiausių mums gamtos suteikiamų prieskonių, esame girdėję ne kartą. Bet ar žinote, kad galima pasigaminti cinamono arbatą, kuri neturės kofeino, bet bus ypatingai naudinga mūsų organizmui.

Cinamono nauda:

  1. Stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje

  2. Gerina širdies veiklą

  3. Turi priešvėžinių savybių

  4. Turi antibakterinį, antivirusinį ir antimikrobinį poveikį

  5. Prisideda prie smegenų funkcijos gerinimo

  6. Gali skatinti svorio metimą

  7. Gausus antioksidantais

Kaip pasigaminti:


Svarbu atkreiti dėmesį į tai, kokios kokybės cinamoną jūs pasirenkate. Cassia cinamonas - dar kitaip vadinamas "Kinų" cinamonas, yra plačiai paplitęs, kadangi yra labai pigus, tačiau prastos kokybės ir nepasižymintis gydomosiomis savybėmis. Naudingiausias yra Ceilonos cinamonas - jį sunkiau surasti ir jis gerokai brangesnis, tačiau yra vertingas. Ceilono cinamoną aš visada perku mano labai pamėgtoje prieskonių parduotuvėje www.prieskoniunamai.lt.


Vienas paprasčiausių karštos cinamono prieskonių arbatos gaminimo būdų yra tiesiog įpilti vieną arbatinį šaukštelį malto cinamono į puodelį karšto vandens ir išmaišyti. Taip pat galite pasigaminti cinamono lazdelės arbatos, mirkant cinamono lazdelę verdančiame vandenyje 10–15 minučių .Tokiu būdu išgausite išraiškingesnį skonį ir kuo ilgiau cinamoną kaitinsime, tuo jis naudingesnis ir stipresnis.

1,511 views

Recent Posts

See All
bottom of page