top of page

Medaus ir riešutų pyragėliai


Gamta mums dovanoja įvairiausių gėrybių, kurios pamaitina mūsų kūną mums taip reikiamais vitaminais ir mineralais. Viena iš skaniausių gamtos dovanų – natūralūs riešutai. Jie ypač maistingi, traškūs, įvairiausių skonių bei formų. Šias gėrybes galima valgyti tiek vienas, tiek gaminti pačius įvairiausius patiekalus. Skirtingų medžių riešutai turi skirtingas savybes ir naudą mums. Šįkart naujame ir ypač paprastame recepte pasitelkėme graikinius riešutus. Tai turbūt, vieni iš įdomiausios formos riešutų, tačiau taip pat reikia nepamiršti, kad ir ganėtinai kaloringi, todėl per dieną rekomenduojama jų suvalgyti tik nedidelį kiekį. Šiuose riešutuose yra aliejaus, kuriame daug polinesočiųjų riebalų rūgščių, kalio druskų, kalcio, geležies, magnio, fosforo, taip pat vitaminų A, C, B1, B2, E, P. Taip pat tai gamtos dovana, kurios aktyvieji junginiai padeda žmogaus smegenų veiklai, gydo žaizdas, opas bei nudegimus. Kai kurie tiki, kad šių riešutų savybės padeda pagydyti depresiją, nervų sistemos įtampą taip pat normalizuoja širdies darbą ir stiprina visus kepenų audinius.

Nors riešutuose apstu gerųjų savybių, tačiau verta nepamiršti, kad dažniausiai didžiosiose parduotuvėse, šie ir kiti riešutai būna apipurkšti įvairiausiomis medžiagomis, kurios stabdo jų gedimą ir tai tos medžiagos gali pakenkti mūsų organizmams. Todėl reikėtų rinktis tik kokybiškus ir natūralius riešutus.


Medaus ir riešutų pyragėliai | www.salduolis.lt

Nors šį vėlyvą rudenį dažnai džiaugiamės pyragais kvepiančiais namais, tačiau retkarčiais norisi ir pasigaminti ir kažką ypač paprasto ir greito. Todėl šių riešutų panaudojimui rinkomės receptą tik iš kelių ingredientų ir kurio neprireikė nei kepti, nei ilgai laukti. Šioms širdelės formos (nors ir ne pačios dailiausios, tačiau juk ir meilė būna visokia) pyragėliams naudojome šiuos produktus:

✔ Medų;

✔ Kokoso drožles.

Graikinius riešutus susmulkinti (galima ir smulkintuvu arba paprasčiausiai palaužyti rankomis) ir juos sumaišyti su skystu medumi. Formuoti norimos formos pyragaičius ir juos apibarstyti kokoso drožlėmis. Viskas! Pirmiausia į pyragėlius neplanavome dėti kokoso, tačiau drožlėms užkliuvus už akių, nusprendėme paeksperimentuoti – nusivilti neteko. Graikinių riešutų ir kokoso drožlių derinys tikrai maloniai, savo sodriu skoniu nustebimo mūsų skonio receptorius.

Saldaus!

31 views

Recent Posts

See All
bottom of page