top of page

Naminiai javainiai be pridėtinio cukraus


Ar dažnai greitam užkandžiui renkatės pirktinius javainių batonėlius? Juos vadinate sveiku saldumynu, žalos nedarančiu ir sočiu maistu. Tačiau dažnai juose būna pridėta pridėtinio cukraus, kuris neturi maistinės vertės. Todėl prieš juos perkant vertėtų arba perskaityti etiketes, arba apsvarstyti galimybę patiems pasigaminti javainius be cukraus.


Ir tai tikrai neatims daug laiko, bus pigiau nei pirkti parduotuvėje, o kas svarbiausia – savo organizmui duosite daugiau naudingų medžiagų. Juos paskaninti galite pagal savo poreikius ir norus. Receptų prisigalvoti įmanoma pačių įvairiausių, nes į javainius galite dėti tiek riešutų, tiek skirtingų džiovintų vaisių. Tačiau norėtume pasiūlyti išmėginti vieną paprasčiausių receptų – tai avižiniai dribsniai su medumi ir riešutų sviestu, ir jokio pridėtinio cukraus. Šiam receptui avižų nereikės virti ar užmerkti, bet norint valgyti pusryčiams – geriausia būtų pasiruošti iš vakaro. Tuomet medus ir riešutų sviestas įsigers į avižas ir geriau jausis skanėsto saldumas.

Ingredientų nedaug ir gan dažnai aptinkami pas tuos, kurie stengiasi maitinsis sveikiau, bet negali atsisakyti saldaus skonio: ✔ 80 g riešutų sviesto; ✔ 60 g medaus; ✔ žiupsnelio druskos; ✔ 100 g avižinių dribsnių.

Sumaišome riešutų sviestą su medumi ir druska, galima truputi pašildyti, kad būtų lengviau maišyti. Dedame avižas ir viską dar kartą išmaišome, kad masė pasiskirstytų tolygiai. Telieka masę paskirstyti indelyje, kurį dedame į šaldytuvą. Paliekame kelioms valandoms, kol viskas sustings. Išėmus supjaustome ir viskas! Maistingi, sotūs, pasaldinti ne pridėtiniu cukrumi, o natūraliu medumi, javainiai jau pagaminti. Jais galite gardžiuotis namuose arba pasiimti su savimi.

Saldaus!

316 views

Recent Posts

See All
bottom of page