Manote, kad ledais gardžiuotis galima tik vasaros sezonu? Jei taip, tai praleidžiate vieną iš gyvenimo malonumų. Ledai ne tik labai skanus desertas, bet ir kelia asociacijas apie poilsio akimirkas, atgaivą, spalvų ir skonių įvairovė leidžia pasinerti į svajones. Beje, įrodyta, kad šalti ledai padeda numalšinti ir sudirgusią gerklę, tai dar viena iš priežasčių leidžiančių mėgautis ledais šaltuoju sezonu.
Mums dažnai po aktyvios darbo savaitės, grįžus namo, norisi kalno ledų, minkštos sofos ir gero filmo. Žinoma, ir šiam ritualui ieškojome sveikesnės alternatyvos, kurią būtų ne tik skanu, bet ir sveika valgyti. Ir neteko nusivilti – gamindamos naminius ledus iš natūralių ir naudingų gamtos teikiamų produktų atradome daugybę įvairiausių skonių ir spalvų. O kas svarbiausia – dėl spalvų, kvapų įvairovės, laisvės improvizuoti ir nuolatinio ledų ragavimo – gaminimo procesas buvo tikras smagumas.
Kaip ir visi mūsų receptai, taip ir šie – lengvai ir greitai paruošiami, todėl pagaminome ne vienos, o trijų rūšių ledus:
Kakaviniai:
✔ 2 bananų;
✔ 2 š. kakavos;
✔ 3 datulių (arba pagal skonį ragaujant);
✔ 100 ml kokosų pieno (mes pylėme nematuojant, o vis paragaujant, ar skanu);
✔ keli lašeliai agavų sirupo (nebūtina).
Bananiniai – jogurtiniai:
✔ 1 - 2 bananai;
✔ 1 -2 valg. š. medaus;
✔ 200 g natūralaus jogurto;
✔ 2 arb. š. chia sėklų.
Persimoniniai (nėra labai saldūs,labai lengvo skonio, bet spalvingi ir naudingi):
✔ 1 persimono;
✔ 2-3 datulių;
✔ 70 ml kokoso pieno (irgi geriausia pilti ragaujant ir atsižvelgiant į konsistenciją).
Paskaninimui, kuris suteikia stebuklingai malonaus skonio:
Paruošimas:
Ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos tirštos masės. Tuomet pilkite ledus į saldymui skirtus indelius ar ledų formeles. Paruoštus ledus galite aplieti lazdynų riešutų kremu, kuris ne tik suteiks daugiau maistinės vertės ledams, bet ir privers akimirkai sustingti nuo sunkiai žodžiais išreiškiamo skanumo!
Comentarios