top of page

Vienas sveikiausių gėrimų - žalioji arbata

Ko gero girdėjote apie arbatų naudą sveikatai, ypatingai apie žaliosios arbatos, kurią daugelis laiko vienu geriausių senėjimą lėtinančiu gėrimu.


Remiantis dešimtimis tyrimų, reguliarus žalios arbatos gėrimas gali sumažinti širdies ar Alzhaimerio ligos išsivystymo riziką, užkirsti kelią insultui ir net prailginti jūsų gyvenimą. Žalioje arbatoje gausu antioksidantų, pavyzdžiui, flavonoidiniai antioksidantai sudaro apie 30 procentų žaliosios arbatos lapų.

Kai kurie antioksidantai ir gydomosios medžiagos, randamos žaliojoje arbatoje: polifenoliai, katechinai ir įvairios flavonoidų rūšys - tai antisenėjimo medžiagos, randamos tokiuose produktuose, kaip raudonas vyras, mėlynės ir juodasis šokoladas. Tyrimais nustatyta, kad žaliosios arbatos naudą lemia tai, kad šioje arbatoje yra daugiau gydomųjų medžiagų nei daugelyje kitų žolelių, prieskonių, vaisių ir daržovių, todėl tai daro šį gėrimą galingu „supergėrimu“.


Svarbu ir tai, kad gertume kokybišką žaliąją arbatą. Vieną tokių - Japonišką ekologišką žaliąją „Sencha“ arbatą atradau vienoje savo mėgstamiausių ekologiškių prekių parduotuvių Livin. Ši arbata apdorojama ypatingu būdu, kuris leidžia arbatos lapeliams geriausiai atsiskleisti ir saugo nuo oksidacijos - tai išsaugo visas arbatos naudingąsias medžiagas.

36 views
bottom of page