top of page

Šokoladiniai avinžirnių keksiukai

Updated: Oct 29, 2018


Šį kartą išbandžiau sveiko saldumyno receptą iš knygos „Natūraliai saldu“. Knygos autorės - seserys Asta ir Rūta, kuriančios tinklaraštį Feed My Sister. Šis tinklaraštis man jau seniai teikia džiaugsmą, kadangi jame galima rasti daugybę skanių, labai maistingų ir išvaizdžiai pateiktų patiekalų receptų.

Pasigaminau šokoladinius avinžirnių keksiukus, kurie taip man ir mano artimiesiems patiko, kad tiesiog negaliu nepasidalinti ir savo tinklaraštyje.


Šokoladiniai avinžirnių keksiukai | www.salduolis.lt

Jums reikės (7 keksiukų):

✔ 80 g. šokoloado (aš rinkausi „Cavalier“ šokoladą);

✔ 100 g. tahini (sezamų sėklų pasta);

✔ 50g. datulių (rinkausi medjool datules);

✔ 30 g. avinžirnių (sverkite nevirtas);

✔ 20 g. natūralios kakavos;

✔ 50 g anakardžių ar kitų mėgstamų riešutų;

✔ 10 g nerafinuoto kokosų aliejaus;

✔ Uogų papuošimui (rinkausi šilauges).

Paruošimas

Iš vakaro užmerkite avinžirnius. Kitą dieną užvirinkite vandenį, įberkite žiupsnelį geriamosios sodos ir suberkite į jį išbrinkintus avinžiurnius. Išvirę jie turi tirpti burnoje. Avinžirnių odelė turi atšokti, todėl ją pašalinkite. Trintuvu sumalkite anakardžius iki miltų birumo ir perdėkite į švarų indą. Tuomet tame pačiame trintuve sutrinkite avinžirnius, kokosų aliejų ir 20 g sezamų pastos iki vientisos masės bei gautą masę perdėkite į indą su anakardžiais. Tame pačiame trintuve sutrinkite datules iki vientisos masės, kol ji pašviesės. Gautą masę sumaišykite su avinžirnių ir anakardžių mase, suberkite kakavą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Visą gautą masę sudėkite į formeles, (aš naudojau silikonines) tolygiai paskirstykite ir suspausdite, tuomet dėkite į šaldymo kamerą. Virš garų vonelės išlydikite juodajį šokoladą, tuomet sumaišykite su 80 g sezamų pastos. Gautą masę užpilkite kaip viršutinį sluoksnį ant keksiukų ir papuoškite mėgstamomis uogomis. Keksiukus laikykite šaldytuve. Rekomenduojama suvartoti per 3 dienas.

Skanaus!

489 views

Recent Posts

See All
bottom of page