Falafeliai


Vienas iš mano mėgstamiausių ir sveikų produktų - avinžirniai. Juose gausu baltymų, skaidulų, folio rūgšties, geležies, kalio - todėl jie puikus pasirinkimas siekiantiems papildyti mitybą išvardintomis maistinėmis medžiagomis. Šį kartą dalinuosi mano vienu mėgstamiausių patiekalų iš avinžirnių - falafelių.



Jums reikės:

- 500 g avinžirnių ( sausų)

- 1 Svogūnas (mažesnis)

- Petražolės (mėgstantiems kaledras - galima ir jomis papildyti)

- 2-3 valgomi šaukštai ažinžirnių ar kitų be gliuteno miltų

- 3 skiltelės česnako

- 0,5 arbatinio š. druskos

- 1 arbatinis š. kumino

- 0,25 artinio š. pipirų

- 0,5 saldžiosios paprikos

GALITE EKSPERIMENTUOTI (bet aš šį kartą neturėjau) ir papildyti kmynais, kardamonu, ciberžole) - eksperimentuosite ir atrasite sau skaniausią skonį.

- Avokadų aliejaus


Paruošimas:


1. Avinžirnius užmerkite nakčiai (didesniame puode, nes jie išbrinksta ir padidėja net iki 3 kartų).

2. Į smulkintuvą sumeskite nusausintus išbrinkintus avinžirnius, supjaustytą svogūną, petražoles(susmulkintas peiliu) ir visus prieskonius.

3. Masę sudėkite į atskirą puodą, suberkite miltus ir išmaišykite.

4. Sudrėkintomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus.

5. Puode įkaitinkite aliejų (aš pyliau tiek, kad apsemtų, bet galite formuoti ne rutuliukus, o kepti, kaip blynus - tuomet aliejaus mažiau sunaudosite). Jame 6-7 min. virkite rutuliukus (kol gražiai apskrus), ištraukite ir sudėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų.


Puikiai dera su padažais:


Graikiškas „Tzatziki padažas“


Padažas su Tahini

- 1/4 stiklinės sezamų pastos(Tahini)

- Pusės citrinos

- Druskos ir pipirų

- 1 skiltelė česnako

- 3 valgomi šaukštai vandens (arba pagal norimą skystumą)



139 views