Vienas iš mano mėgstamiausių ir sveikų produktų - avinžirniai. Juose gausu baltymų, skaidulų, folio rūgšties, geležies, kalio - todėl jie puikus pasirinkimas siekiantiems papildyti mitybą išvardintomis maistinėmis medžiagomis. Šį kartą dalinuosi mano vienu mėgstamiausių patiekalų iš avinžirnių - falafelių.
Jums reikės:
- 500 g avinžirnių ( sausų)
- 1 Svogūnas (mažesnis)
- Petražolės (mėgstantiems kaledras - galima ir jomis papildyti)
- 2-3 valgomi šaukštai ažinžirnių ar kitų be gliuteno miltų
- 3 skiltelės česnako
- 0,5 arbatinio š. druskos
- 1 arbatinis š. kumino
- 0,25 artinio š. pipirų
- 0,5 saldžiosios paprikos
GALITE EKSPERIMENTUOTI (bet aš šį kartą neturėjau) ir papildyti kmynais, kardamonu, ciberžole) - eksperimentuosite ir atrasite sau skaniausią skonį.
- Avokadų aliejaus
Paruošimas:
1. Avinžirnius užmerkite nakčiai (didesniame puode, nes jie išbrinksta ir padidėja net iki 3 kartų).
2. Į smulkintuvą sumeskite nusausintus išbrinkintus avinžirnius, supjaustytą svogūną, petražoles(susmulkintas peiliu) ir visus prieskonius.
3. Masę sudėkite į atskirą puodą, suberkite miltus ir išmaišykite.
4. Sudrėkintomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus.
5. Puode įkaitinkite aliejų (aš pyliau tiek, kad apsemtų, bet galite formuoti ne rutuliukus, o kepti, kaip blynus - tuomet aliejaus mažiau sunaudosite). Jame 6-7 min. virkite rutuliukus (kol gražiai apskrus), ištraukite ir sudėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų.
Puikiai dera su padažais:
Padažas su Tahini
- 1/4 stiklinės sezamų pastos(Tahini)
- Pusės citrinos
- Druskos ir pipirų
- 1 skiltelė česnako
- 3 valgomi šaukštai vandens (arba pagal norimą skystumą)
Comments