Krevetės su cukinijų makaronais

Ko gero vienas mėgstamiausių mano patiekalų – tai patiekalai su jūros gerybėmis. Tad šį kartą ir nusprendžiau pasigaminti krevetes su cukinijų makaronais. Sekantis klausimas, kuris man iškilo – kur gi galiu įsigyti kokybiškų, skanių ir už protingą kainą, krevečių. Iškart iškilo atsiminimas, kad kaimynai turi jūros gėrybių parduotuvę „Starkis ir Karpis“, kurioje visada maloniai kviesdavo apsilankyti.


Apsilankiusi parduotuvėje, buvau ne tik nustebinta plačia savininkų šypsena, gražiu parduotuvės interjeru, bet ir gausa įvairiausių gėrybių: krevetės, lašišos, tuno steikai ir net gi aštuonkojai. Ir žinoma, kas taip pat nustebino – tai kainos, kurios tikrai buvo ženkliai mažesnės nei prekybos centruose. Taip pat savininkai papasakojo, kad žuvis iš Šiaurės jūros ir šaldoma kokybiškiausiu šokiniu šaldymu - tokiu būdu užšaldyta žuvis išlieka geros kokybės net po atšildymo.


Pasigaminus krevetes, įsitikinau, kad jos labai skanios ir kokybiškos, tad drąsiai galiu jums rekomenduoti ne tik patiekalą, bet ir apsilankyti mano minėtoje parduotuvėje. 😊

Dviems porcijoms reikės:


- Pusės kilogramo didelių išlūkštentų krevečių

- 4 vnt vidutinių cukinijų (4 puodeliai "makaronų")

- 1/4 smulkiai pjaustyto svogūno

- 2 smulkiai sukapotos skiltelės česnako

- 2 šaukšteliai supjaustytų šviežių petražolių lapelių

- 2 šaukštai kepimo riebalų (aš naudojau kokoso aliejų, bet puikiai tinka Ghi sviestas)

- Pusės šaukštelio maltų juodųjų pipirų

- Vienas šaukštelis druskos


Padažui (išeina du puodeliai ir tinka prie mėsos, žuvies ar keptų daržovių):


- 2 šaukštai kepimo riebalų (aš rinkausi Ghi sviestą)

- Pusė puodelio kapotų migdolų

- 1 mažas pjaustytas svogūnas

- 3 kapotos česnako skiltelės

- 1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų

- 1 šaukštelis maltų aitriųjų paprikų

- 1 pomidorai be sėklų supjaustyti kubeliais

- 2 šaukštai itin tyro alyvuogių aliejaus

- 1,5 šaukštelio raudono vyno acto

- Vienas šaukštelis druskos

- Pusės šaukštelio maltų juodųjų pipirų


Paruošimas


1. Nulupkite cukinijas daržovių skustuku, paskui pjaustuku išilgai daržovės pjaustykite šiaudelius, kol pasieksite šerdį su sėklomis - taip apdorokite iš abiejų pusių. Jeigu turite spiralinį pjautuką - galite juo pasinaudoti. Žievelę išmeskite.

2. Į didelį puodą įpilkite 2 puodelius vandens ir užkaiskite ant vidutinės ugties, o tuo tarpu patys imkite ruošti krevetes.

3. Ant vidutinės ugties įkaitinkite kepimo riebalus. Riebalams įkaitus, suberkite svogūnus ir maišydami pakepkite 2 minutes, kol svogūnai taps skaidrūs. Suberkite česnakus ir minutę maišykite, kol pakvips.

4. Sumetę krevetes, pakratykite, kad apliptų svogūnais ir česnakais, maišydami kepkite 2 minutes.

5. Į keptuvę įpilkite ketvirtadalį puodelio vandens ir uždenkite dangčiu. Patroškinkite 4-6 minutes, kol krecetės susiries į C raidės formą.

6. Į puodą su užvirusiu vandeniu įstatykite kiaurapuodį arba garintuvą. Sudėkite cukinijų makaronus ir troškinkite 2-3 minutes, kol cukinijos taps al dente:)

7. Sudėkite tiek makaronus ir krevetes į atskirus ar vieną įserviravimo dubenį (nuvarvinę visą likusį vandenį) ir krevetes pabarstykite druska ir pipirais.

8. Sudėję makaronus ir krevetes, apibarstykite petražolėmis ir patiekite su padažu.


Padažo paruošimas:


1. Įkaitintuose riebaluose migdolus pakepinkite 3 minutes.

2. Sudėkite svogūnus ir kepkite 2 minutes.

3. Sudėkite česnakus ir kepkite 1 min, kol pakvips.

4. Suberkite aitriųjų ir saldžiųjų paprikų ir pamaišykite 30 sekundžių, kol susimaišys aromatai.

5. Sudėkite pomidorus ir kepkite 2 min, kol sušils.

6. Tuomet supilkite padažą į blenderį kartu su likusiais produktais ir lėtomis apsukomis trinkite, kol taps vientisas. Šaldytuve tokį padažą galite laikyti iki 5 dienų. Dėkite į šaldytyvą jau atvėsinta.


Skanaus!

49 views